) معنی لغتها: همانطور که در نحوهی مطالعهی ادبیات هم گفتیم، وقتی کتاب را میخوانید زیر لغتهای مهم خط بکشید، معنی آنها را یاد بگیرید و حتما آنها را مشخص کنید. حالا برای خلاصهبرداری از بین لغتهایی که خط کشیدید، آنهایی که مهمترند را در خلاصهی خود بیاورید و لغت به همراه معنی را وارد کنید. همچنین در خلاصهی خود بهطور درس بهدرس پیش بروید و درسها را مشخص کنید تا طبقهبندی بهتری شکل بگیرد.
2) املای لغتها: برای این قسمت نیز از لغتهایی که در کتاب زیرشان خط کشیدهاید، استفاده کنید و همه را کنار هم بیاورید.
3) تاریخ ادبیات: یک جدول شامل 4 ستون بکشید. 4 ستون شامل نام نویسنده یا شاعر، آثار، قرن و توضیحات. در قسمت توضیحات مثلا مواردی مثل شاعر ادبیات پایداری یا حماسی یا … و یا ویژگیهای کلی نویسنده یا آثار آن را بیان کنید.
4) درآمدها و ابتدای فصلها: هر کتاب ادبیات چند فصل دارد که ابتدای اکثر فصلها، نکتههایی در مورد گونههای مختلف ادبیات (غنایی، حماسی و …) یا موارد دیگر وجود دارد که در برخی از آنها نکتههای نسبتاً مهمی وجود دارد. قسمت چهارم خلاصهی ادبیات شما میتواند شامل طبقهبندی فصل بهفصل این نکتهها باشد.
5) بیاموزیم و نکتههای متفرقه: آخرین قسمت خلاصههای ادبیات شامل نکتههای بیاموزیم و نکتههای دیگر لابهلای کتاب بود. در این قسمت سعی میکردم علاوه بر دستهبندی و خلاصهبرداری از نکتههای بیاموزیمها، نکتههای متفرقهای را که در خودآزماییها یا برخی از قسمتهای متن کتاب یا در تستها و آزمونهای مختلف به آن برمیخوردم را وارد کنیم.